Utbud på Schiphol Airport

Schiphol flygplats har en hög servicenivå för både semester- och affärsresenären med ett stort utbud av restauranger, shopping och annan service. Växlingskontor finns i alla terminaler. Inne på flygplatsens stora shoppingområden kan du fynda taxfreevaror, kolla in senaste mode och köpa holländska souvenirer. Barer, kaféer och restauranger finns i princip i vartenda hörn. På Schiphol finns bland annat världens mest besökta Burger King som serverar 1,3 miljoner gäster varje år. Restaurangen har aldrig haft stängt en enda minut sedan öppningsdagen 1993.

schiphol, photo Toms Bauģis

Kulturutbud på Schiphol

Amsterdams flygplats var först i världen med att öppna ett permanent flygplatsbibliotek. Bibliotekets samling omfattar mer än 1200 böcker av holländska författare, översatta till ett 30-tal språk. Många böcker finns tillgängliga som e-böcker. Som besökare kan du lyssna till musik av holländska artister och kompositörer. I flygplatsens konsthall visar Rijksmuseum både klassisk och samtida konst.

Fligth KL0611, photo Erno Hannink

Sist men inte minst vill vi tipsa flightspotters och andra intresserade om att besöka takterrassen. På Holland Casino kan du fördriva tiden medan du väntar på ditt flyg. Eller varför inte besöka Sheraton Fitness & Spa för några timmars avkoppling och välbefinnande? Och för paret som känner att tillfället är rätt – det går alldeles utmärkt att passa på att gifta sig på Schiphol flygplats.

Väderprognos

Booking.com